Cum sa scapi de plosnite

Publicat la 14-09-2018
Plosnite

Cea mai simpla metoda de a trata cu succes o infestare este sa obtineti ajutor profesional de la o firma specializata in dezinsectie. Un tehnician va efectua o inspectie pentru a confirma o infestare. O echipa profesionista va folosi apoi tratamente speciale, cum ar fi insecticidul, vaporizatorul sau sistemul de inghetare rapida pentru a va scapa de plosnite.

De asemenea, aceștia va pot sfatui despre lucrurile pe care le puteti face pentru a va ajuta, cum ar fi, sa spalati hainele sau lenjeria de pat infectate la 60°C sau puneti-le intr-un uscator la o temperatura mai ridicata timp de 30 de minute.

Puteti aspira cu furtunul aspiratorului la viteza mare orice urme vizibile de plosnite, iar apoi aruncati resturile intr-un sac sau punga de plastic strans inchise.
Luati in considerare aruncarea oricarei saltele, asternut, sau chiar piesa de mobilier, daca a fost puternic infestata.

Muscaturile pe piele sunt un indiciu slab al infestatiei. Muscatura de plosnita poate arata ca muscaturile altor insecte, cum ar fi tantari sau paienjeni, eruptii (cum ar fi eczeme sau infectii fungice) sau chiar urticarie. Acestea in general sunt niste urme de dimensiune mica, rosiatice si pot arata si ca niste zgarieturi mici. Muscatura ocazional poate semana cu o umflatura, in functie de nivelul inflamatiei.

In general, mușcaturile se estompeaza in cateva zile, atata timp cat evitati sa va scarpinati mentineti zona cat mai curata. Daca mancarimea de la muscatura de plosnita devine greu de suportat, puteti cumpara o crema usoara de steroizi (cum ar fi hidrocortizonul) sau comprimate antihistaminice pentru ameliorarea mancarimii, dar cel mai bine consultati un medic sau farmacist.

Daca te supara plosnitele, te invitam pe pagina noastra cu servicii de dezinsectie pentru a te putea ajuta.

Te-ar putea interesa si:
Ce este deratizarea Despre gandacii de bucatarie, prevenirea si neutralizarea lor