Despre gandacii de bucatarie, prevenirea si neutralizarea lor

Publicat la 11-09-2018
Gandaci de bucatarie

Doar mentionarea gandacilor poate da de multe ori senzatia unui fior pe sirea spinarii. Aceste insecte sunt sinonime cu murdaria si mizeria, si sunt un adevarat magnet de bacterii periculoase.
Din cele peste 4.000 de specii de gandaci din lume, majoritatea oamenilor se confrunta cu unul sau doua tipuri: gandacii germani si gandacii americani. Varietatea germana are corpul de culoare brun deschis, cu doua dungi mai inchise pe spate și au o lungime de aproximativ doi centimetri. Cei americani sunt rosii-maronii si cresc mai mari, la aproximativ 4 centimetri. De asemenea, traiesc predominant in exterior, in locuri precum gramezi de gunoi. Cu totii am cunoscut la un moment dat oroarea de a convietui cu aceste fiinte si am apelat la mai multe metode pentru dezinsectie.

Din fericire, este posibil sa opriti chiar si cele mai incapatanate infestari cu cateva trucuri si instrumente:

• Daca indetificati o infestare, sfatul nostru este sa cautati ajutor profesional, fiind cea mai eficienta solutie. Gandacii se pricep sa se ascunda mai bine decat va pricepeti dvs. sa-i gasiti, iar ouale lor sunt rezistente in mod natural la anumite spray-uri si insecticide, care in schimb pot fi nocive pentru oameni. Echipamentul si solutiile profesionale impreuna cu experienta profesionistilor va pot usura infinit munca.

• Gandacii de bucatarie sunt printre cele mai putin pretentioase creaturi de pe planeta, cand vine vorba de mancare. Acestia se pot hrani cu orice, cu singura conditie sa fie organic, fie resturi de mancare sau chiar si fire de par umane. De aceea, incercati pe cat posibil sa mentineti in permanenta curatenia si igiena in locuintele dvs. Pentru a scapa de gandaci, expertii sugereaza pastrarea produselor alimentare sigilate si depozitate corespunzator, in special in bucatarie. Gunoaiele trebuie aruncate regulat, si atmosfera bine ventilata si uscata.

• Este binecunoscut faptul ca gandacii se pot strecura si in spatii de pana la patru ori mai mici decat corpurile lor, datorita scheletului lor foarte flexibil. Puteti sa sigilati fisurile si crapaturile din pereti, podea, sau in zona conductelor folosind, de exemplu, un pistol cu silicon. Umpleti gaurile din jurul tevilor sau ale corpurilor de iluminat si de perete cu un material cum ar fi plase de cupru. Ferestrele si usile trebuie sa fie cat mai fixe pe cadru, respectiv toc, pentru a impiedica atat depozitarea oulalelor, cat si patrunderea gandacilor din exterior.

• Nu uitati de lucrurile pe care le aduceti in mod intentionat in casa dvs. Bauturile, coletele sau mobilierul vechi pot aduce cu ele cativa musafiri nepoftiti, asa ca este cel mai bine sa le verificati cu atentie. Ganditi-va la lucrurile comandate online; pana sa ajunga in posesia dvs., petrec destul timp in spatii de depozitare, containere, cutii etc. Gandacii iubesc cartonul, este mediul perfect pentru ei sa se ascunda. Oprirea acestor intrusi nedoriti si facand casa ta imuna la obiceiurile lor ticaloase este secretul pastrarii lor departe pentru totdeauna.

In ultimul rand, putem mentiona ca cea mai eficienta metoda de a scapa de daunatori este sa apelati la expertii in materie de servicii de dezinsectie.

Te-ar putea interesa si:
Cum sa scapi de plosnite