Dezinsectie pentru termite

Publicat la 26-11-2018
Termite

Se stie ca termitele sunt printre cei mai buni „constructori” din natura, acestea avand capacitatea sa edifice reale constructii de pana la 8 metri inaltime. Precum furnicile, termitele reprezinta un grup de insecte sociale si sunt incluse in ordinul Isoptera. Acestea traiesc si sunt organizate in musuroaie care pot atinge dimensiuni de pana la 15 metri lungi si o latime de doua ori mai mare.

Cel mai des pot fi intalnite in Australia, partea de sud a Americii de Sud si a Americii de Nord, partea de sud a Europei, Asia si partea de sud a Africii. Acestea pot atinge dimensiuni de la 0.6 cm pana la 1.3 cm, iar o regina poate fi de pana la 30 de ori mai mare decat un simplu membru al musuroiului. O termita regina poate depune pana la 30 de oua per minut si pana la 30 000 de oua intr-o zi. In cadrul musuroiului exista o foarte buna organizare si drept urmare identificam 3 tipuri de termite: termite fertile, termite lucratori si termite soldati.

Termitele sunt daunatori de temut, mai ales cele care se hranesc cu lemn uscat. In Statele Unite ale Americi termitele produc anual pagube de pana la 150 milioane de dolari. Pe langa partea distructiva, termitele sunt considerate foarte folositoare pentru mediul inconjurator, acestea mentinand igiena padurilor. Cu toate acestea, asezarile umane edificate in zone in care traiesc termite pot sa sufere pagube din cauza indepartarii resurselor vegetale, necesare termitelor. In cazul unei invazii de termite, se recomanda apelarea la specialistii in dezinsectie.

Putem sa ne dam seama daca discutam despre o infestare cu termite, semnele clare sunt: mici gauri aparute in mobilier sau tocuri de usi sau aparitia unor tuburi din noroi in jurul constructiei. Acestea au tendinta sa loveasca la baza cladirii, dar se pot infiltra si prin gauri sau fisuri aparute in structura sau tencuiala. Dupa ce au reusit sa se infiltreze, acestea incep si isi croiesc drum prin orice material lemnos care le apare in cale: mobilier, tocuri de usi, grinzi s.a.m.d. Putem afla ca suntem victimele unei infestari cu termite si dupa fecalele lasate in urma de acestea. Mirosul fiind asemanator cu cel al mucegaiului.

Recomandarea noastra, in cazul unei infestari, este sa apelati la o firma de dezinsectie. Totusi, pentru a evita evenimente neplacute alaturi de termite este foarte important sa nu lasam urme de plante sau cioturi lemnoase in jurul casei si de asemenea sa protejam articolele lemnoase cu substante speciale. Substantele se pot achizitiona din comert, de la vanzatori specializati.

Te-ar putea interesa si:
Ne-am marit aria de acoperire Despre paianjeni