Molia

Publicat la 24-12-2019

Molia este un nume generic care se refera la mai multe specii de fluturi mici de noapte, ale caror larve rod produsele sau lucrurile de origine vegetala sau animala.
Aceste insecte seamana cu fluturii, avand dimensiuni intre 6-10 mm – masculii și 7-13mm – femelele. Culoarea acestora variaza, de la nuante de maro pana la cele verzi sau albe. Cand vine vorba de hrana, sunt in principal erbivore, consumand plante dicotiledonate, fructe, legume, dar si materiale textile.

Una dintre speciile care dauneaza omului, este molia de haine. O femela poate depune între 100 si 250 de oua pe diferite materiale, iar transformarea din larva in omida dureaza aproximativ doua luni. Aceste omizi se hranesc apoi cu materialul textil, lasand in urma lor gauri sau slabind tesaturile. Inmultirea moliilor este propice intr-un mediu cu temperaturi ridicate.

Pentru a preveni inmultirea acestora, trebuie sa va asigurati ca depozitati hainele intr-un spatiu curat, cu temperaturi scazute. Aerisiti, spalati si scuturati pe geam hainele. Dupa spalare, uscati textilele la temperaturi ridicate, pentru eliminarea oualelor ramase. De asemenea, puteti folosi si diferite metode care indeparteaza prezenta moliilor, precum depozitarea diferitelor plante cu miros puternic in interiorul sertarelor si sifonierelor (lavanda, camfor, inele din lemn de cedru, etc.).

Pentru a te asigura ca scapi in totalitate de infestarea locuintei tale cu molii, nu ezita sa apelezi la Metropolis Pest pentru a beneficia de serviciile unei firme de dezinsectie. Expertii nostrii pot recunoaste tipul de molie care iti da probleme de cap ca apoi sa determine cea mai eficienta metoda de a te scapa de ele.

Te-ar putea interesa si:
Ne-am marit aria de acoperire